Spotify på børs i New York

Som et motsvar til ulovlige streamingtjenester som The Pirate Bay lanserte to svenske kompiser Spotify i Europa i 2008. Tre år senere ble musikktjenesten lansert i USA og i dag ble de børsnotert i New York. Selskapet er i dag ifølge Aftenposten verdsatt til mellom 140 og 196 milliarder SEK.

Bilde hentet fra www.spotify.com 

musikk for alle

Spotify skriver på hjemmesiden sin at de tilbyr “Music for all”. En finner musikk i alle sjangre, og i senere år har også podcaster dukket opp i biblioteket. Jeg husker selv da jeg logget meg inn i Spotify for første gang, det var som en hel verden åpnet seg! All musikk jeg kunne tenke meg samlet på ett sted, og det til bare 99 kr i måneden (eller gratis om en tåler kjedelig reklame etter annenhver sang). Siden jeg begynte å bruke tjenesten for mange år siden har jeg aldri sett meg tilbake eller vurdert andre aktører (ikke engang Apple Music…).

brukervennlighet

Alle i min omgangskrets bruker Spotify, og det har de gjort like lenge som meg. Jeg tror plattformen har blitt så stor fordi den er enkel i bruk, har et rent og pent design, i tillegg til at Spotify er svært gode til å anbefale musikk skreddersydd for deg. Det er en veldig fin måte å “låse” forbrukeren til deg. I tillegg er appen minst like god som programmet på Mac og PC, enten du navigerer fra et nettbrett eller en smarttelefon.

Spotify styrer hva du lytter til

Etter å ha lest denne artikkelen i Aftenposten ble jeg gjort kjent med i hvilket omfang selskapet styrer hva vi hører på. Spillelister har blitt det mest populære verktøyet til Spotify, og ifølge grunnlegger Daniel Ek styres hele 31 % av all musikk vi lytter til av selskapet. Dette gjennom spillelister som enten er kuraterte eller algoritmestyrte. Jeg finner det veldig interessant å se hvordan digitale verktøy påvirker hverdagen vår i større og større grad.

Selv om selskapet siden oppstarten har tapt milliarder av kroner fortsetter de å vokse internasjonalt, og er i dag å finne i hele 61 land med 159 millioner abonnenter. Det gjør Spotify til verdens største strømmetjeneste for musikk. Det blir spennende å følge med på veien videre etter dagens børsnotering!

 

Kilder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *